Felújítás miatt hónapokig csak egy kifutópálya üzemel Ferihegyen

  Felújítás miatt hónapokig csak egy kifutópálya üzemel Ferihegyen

  Felújítás miatt több hónapra lezárják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik futópályáját, emiatt egyes budapesti kerületek felett megnövekedhet a légiforgalom – írja az MTI.

  A több mint három kilométer hosszú régebbi kifutópálya vecsési végénél található földet érési zónában, mintegy kilencszáz méter hosszúságú szakaszon szükségessé vált a teherbíró burkolatot alkotó betontáblák teljes cseréje.

  A felújítás az 1-es kifutón ma kezdődik, és várhatóan június közepéig tart. Ezen időszakban a teljes légiforgalmat a 2-es kifutópálya szolgálja ki. Ennek következtében ideiglenesen megnő a légiforgalom Budapest azon területei felett, amelyek a 2-es pálya tengelyén találhatók: dél-keleties szélirány mellett érintettek Budapest IV., XIV., XV., XVII. kerületének egyes részei.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!