Síelőket sodort el egy lavina a francia Alpokban

  Síelőket sodort el egy lavina a francia Alpokban

   

  Síelőket sodort el kedd délelőtt egy lavina egy sípályán a francia Alpokban - közölte a helyi csendőrség. A baleset ismét Tignes település sípályáján történt, ahol február közepén három francia snowboardos - egy család tagjai - és kísérőjük halt meg egy lavinaomlásban, írja az MTI.

  "A szemtanúk szerint sokan vannak a hógörgeteg alatt" - mondta csendőrség szóvivője. A mentési munkálatokat nehezítik a rossz időjárási viszonyok, amelyek miatt egyelőre helikoptert nem lehet a helyszínre küldeni, a hegyi mentők gyalog próbálják megközelíteni a balesete helyszínét. A riasztást reggel 10 órakor kapta a csendőrség a balesetről. A sérültek és az esetleges áldozatok számáról egyelőre semmilyen információ nem ismeretes.

  Kedden a lavinaveszélyt 4-esre jelezték az ötös fokozatú skálán a környékbeli sípályák a lezárt pályákon és a pályákon kívül, de az nem vonatkozott arra a pályára, ahol a baleset történt, ott ugyanis engedélyezett volt a síelés. Az idei síszezon kezdete óta 14 lavinabaleset történt a francia Alpokban és a Pireneusokban, ezekben heten vesztették életüket. Tavaly 45 hóomlásban 21-en meghaltak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!