Megnyílt Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője a Hungexpón

Megnyílt Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője a Hungexpón

Megnyílt a Budapest Boat Show feburár 23-án csütörtökön a Hungexpo Vásárközpontban. A Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjének titulált rendezvény hagyományosan a hajózás szezonnyitó rendezvénye, idén február 23-26. között várja az érdeklődőket.

A Boat Show legjobb része: olyan luxushajókon nézhet körül az ember, amilyeneken amúgy elég ritkán lenne alkalma Fotó: Máthé Zoltán / MTIForrás: Travelo

 A G pavilonban mutatják be a hajókat és a hajózáshoz szorosan kapcsolódó szolgáltatásokat, míg a luxus termékeket és vízi sportokat az F pavilonban lehet megtalálni. A mintegy 100 kiállító több mint 200 hajót, köztük 10 méternél hosszabb vitorlást is bemutat. A két pavilonban kiállított hajók összértéke több mint 2 milliárd forint.

A Budapest Boat Show minden évben egy-egy fő téma köré szerveződik, idén ez a szabadidős hajózás. Ehhez illeszkedik a négynapos kiállítás programszigetének kínálata is, amely interaktív érdekességekkel várja a látogatókat.

Ma Magyarországon egyébként mintegy 3800 versenyvitorlázó van, mintegy 35 ezer ember vitorlázik az országban kedvtelésből.

A Budapest Boat Show-val egy időben vasárnap ér véget és pénteken kezdődik a Budapest Motor Fesztivál - ugyancsak a Hungexpón -, ahol több mint 300 motorral és autóval találkozhatnak az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek