Kétszáz járatot töröltek sztrájk miatt két berlini reptéren

  Kétszáz járatot töröltek sztrájk miatt két berlini reptéren

   

  A járatokat csütörtökön a béremelést követelő, délután kezdődő sztrájk miatt törölték, amelyet a szolgáltatószektor munkavállalóit tömörítő szakszervezet, a Verdi hirdetett meg - írja az MTI.

  A Tegel repülőtérről 146 gép nem száll fel, a Schönefelden pedig 54 járatot töröltek. További 12 járatot átirányítottak más németországi repülőterekre. A munkabeszüntetés délután három órától este kilencig tart a Verdi szakszervezet felhívására. Múlt szerdán szintén sztrájk miatt 130 járatot kellett törölni Németországban. A Verdi azt akarja, hogy a földi személyzet órabérét 11-ről 12 euróra emeljék. A munkáltató ugyanakkor csak tizedét ajánlotta meg a követelt emelésnek, azaz óránként 10 eurócentet, vagy évenként 1 százalékos emelést négy esztendőre ígérve.

  A bértárgyalás pénteken folytatódik. A sztrájk egyebek közt a Lufthansa, az Air Berlin, az easyJet, a Ryanair légitársaságok járatait érintik.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Hétfőn is folytatódik a sztrájk a berlini reptéren
  Nem sikerült megállapodni a feleknek a pénteki munkabeszüntetést követően.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!