Litvánia más országok képeivel kampányolt

Litvánia más országok képeivel kampányolt

Lemondott néhány napja Litvánia turisztikai hivatalának vezetője, miután kiderült, hogy az ország külföldi kampányaiban más országok képeit is felhasználta – írta a BBC.

A tavaly októberben indult kampány mottója az „Ami valódi, az szép" (Real is Beautiful) volt. A turisztikai vezető elismerte: a Shutterstock és Flickr képmegosztó portálokról kölcsönvettek néhány képet Finnországról és Szlovákiáról, hogy ezzel javítsanak Litvánia nemzetközi imázsán.

Vilnius - valóban, akár Budapest is lehetnePetras Malukas / Northfoto

 A közösségi média nem volt rest válaszolni a kellemetlen esetre: többen is posztoltak közismert épületeket, műemlékeket a világ minden pontjáról, azzal a felirattal, hogy a képen Litvánia látható. Még a litván miniszterelnök is beszállt a mókába. Ő a brüsszeli EU-székház képét osztotta meg azzal, hogy „Hamarosan ebbe az épületbe költözünk a Karolinskában" (ez utóbbi Vilnius egyik külvárosa), majd egy hashtaggel a kampány mottóját is belinkelte. Később egy komolyabb hangvételű posztban azonban azt is megígérte, hogy vizsgálatot indít a csalás ügyében.

Pedig a litván fővárosnak, Vilnius-nak nincs miért szégyenkezniePetras Malukas / Northfoto
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek