Nemzeti gyásznapot tartanak a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére

Nemzeti gyásznapot tartanak a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére

Nemzeti gyásznapot tartanak január 23-án a péntek éjjel Verona közelében történt buszbaleset áldozatainak emlékére – írja az MTI.

 

Fotó: kiwiuser / Indafotó

Ennek során az Országház előtt reggel Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbocra eresztik; az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A történtekről az Index aktájában minden fontos információt megtalál.

A nemzeti gyásznapon a nemzeti lobogó félárbócra engedésével egy időben a Budapesti Szent István-bazilika Szent István-harangja, Magyarország legnagyobb harangja is megkondul. Ez a harang csak a legnagyobb egyházi ünnepeken vagy különösen jelentős alkalmakkor szól, mint például Ferenc pápa megválasztása vagy Paskai László bíboros halála.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek