Elpusztult az állatkertben született első gorilla

Elpusztult az állatkertben született első gorilla

 

Elpusztult a columbusi állatkert 60 éves gorillája, a nőstény volt az első gorilla, amely állatkertben született. Colo keddre virradóra múlt ki álmában, alig egy hónappal 60. születésnapja után. Két évtizeddel élt tovább, mint általában a fogságban lévő gorillák - írja az MTI az Ohio államban lévő Columbus városának állatkertjének közleménye alapján.

December 22-én ünnepelték Colo 60. születésnapjátFotó: Columbus Zoo

"Colo emberek nemzedékeinek szívét érintette meg, akik azért jöttek, hogy lássák őt, akik gondoskodtak róla hosszú élete során. A gorillák nagykövete volt, arra ösztönözte az embereket, hogy tudjanak meg többet a súlyosan veszélyeztetett fajokról, és a természetes élőhelyükön élő gorillák védelmére motiválta őket" - írta közleményében Tom Stalf, az állatkert igazgatója.

Colo 1956. december 22-én született. Három kölyköt hozott világra, 16-szoros nagymama, 12-szeres dédnagymama és háromszoros üknagymama volt. 60. születésnapján több százan gyűltek össze az állatkertben, ahol a gondozók színes papírfűzérekkel díszítették fel kifutóját, és többféle tortával, köztük petrezselymes burgonyapürével bevont kukoricakenyér-tortával köszöntötték őt.

Az illetékesek közölték, hogy halálának okát boncolással fogják megállapítani. A gorilla testét elhamvasztják, hamvait az állatkertben fogják eltemetni. Colo a közelmúltban műtéten esett át, egy jóindulatú daganatot távolítottak el testéből. A halottkémi vizsgálat fogja megállapítani, hogy a rák hozzájárulhatott-e halálához. Az állatkert illetékesei közölték, hogy vesznek vér-és szövetmintákat is tőle, hogy segítsék a zoológusok kutatásait a nyugati síkvidéki gorillákról.

Colo a második gorilla, amely Ohio államban januárban kimúlt. A 32 éves hím, Bebac január 6-án pusztult el egy clevelenadi állatkertben.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Gyümölcstortát sütöttek gondozói az állatkert legidősebb gorillájának
Szombaton ünnepelte negyvenedik születésnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert legidősebb gorillája. Lieselnek még tortát is sütöttek gondozói.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek