Nagy értékű képek rongálódtak meg a milánói Brera képtárban a fűtőrendszer hibája miatt

  Nagy értékű képek rongálódtak meg a milánói Brera képtárban a fűtőrendszer hibája miatt

  A klímarendszer meghibásodása és a fűtés kétnapos kihagyása miatt a nagy hidegben negyven nagy értékű festmény rongálódott meg a milánói Brera képtárban – írja az MTI.

  Fotó: mimi / traveloForrás: Travelo

   Mivel a termekben nem tudták biztosítani a levegő szükséges páratartalmát, a szakértők közlése szerint a képek bizonyos részein mállani kezdett a festék.

  Az érintett műalkotások, köztük például Piero della Francesca korai reneszánsz festő Montefeltro-oltár című és Donato Bramante Krisztus az oszlopnál című műve restaurátorok kezelésére szorul, ám szerencsére maradandó károk nem keletkeztek.

  Azt egyelőre nem tudni, miért állt le a klímarendszer, amelyet hetente háromszor ellenőriznek. A feltételezések szerint a hirtelen hőmérséklet-csökkenés állhat a háttérben. Az esetet az olasz kulturális minisztérium vizsgálja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!