Kigyulladt a Nimród Hotel Dobogókőn

Kigyulladt a Nimród Hotel Dobogókőn

A Nimród Hotel felső szintje és tetőszerkezete gyulladt ki, de az MTI legfrissebb hírei szerint a tüzet kora délutánra eloltották.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy eddig ismeretlen okból kapott lángra a régi, használaton kívüli négyszintes épület tetőszerkezete és felső szintjének hozzávetőlegesen nyolcvan százaléka. A tüzet nagy erőkkel, több vízsugárral oltották a szentendrei, a pomázi, az esztergomi és a fővárosi tűzoltók.

A szóvivő hozzátette, nem tudnak arról, hogy bárki is tartózkodott volna az épületben, ezért feltehetőleg senki nem sérült meg, de részleteket csak később, az oltási munkálatok végeztével és a tűzvizsgálat után tudnak közölni. A lángokat eloltották, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelem mobil laborjának vizsgálata szerint nem került veszélyes anyag a levegőbe. A 4000 négyzetméteres épületből 1500 négyzetméter égett le és beszakadt a tetőszerkezet. A tűz nem terjed át az erdőre és a lakóházakra sem.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek