A Wizz Air elindította Debrecen-Tel Aviv járatát

A Wizz Air elindította Debrecen-Tel Aviv járatát

A Wizz Air 2017. március 26-án új járatot indított Debrecen és Tel Aviv között. Minden héten vasárnap és szerdán repülhetünk az izraeli városba, és ez a kétszeri indulás akár néhány napos városlátogatásra is lehetőséget ad.

Tel-avivi panorámaKimbOlene / Flickr.com

A Földközi-tenger partján fekvő Tel-Aviv Izrael második legnagyobb városa, egyben az ország kulturális és gazdasági központja. A különleges hangulatú város egyszerre nyújt ízelítőt a mediterrán és közel-keleti nyüzsgésből, valamint az európai nagyvárosok sokszínűségéből. Pezsgő éjszakai élete, bőséges kulturális programválasztéka és a Világörökség részévé nyilvánított Bauhaus építészete mellett páratlanul gazdag gasztronómiával is rendelkezik. Ha áprilisban utazunk, még egy lakosztállyá varázsolt életmentő tornyot is megnézhetünk itt a tengerparton.

 

Mihez kezdjünk Izraelben?
Három-négy nap elég hosszú ahhoz, hogy akár az ország más pontjaira is ellátogasson. Bérelhet autót, mint azt munkatársunk tette, vagy akár busszal is körbejárhat Tel-Avivból kiindulva. Jeruzsálem nagyjából egy óra, Názáret két óra autóval – ugyanennyi idő alatt juthatunk el a Holt-tenger partjára is. Izraelben összesen három tengerben fürödhetünk meg, bár ebből háromból a Vörös-tenger partján fekvő Eilatba már négy óra az autót Tel-Avivból.
Izraelt napsütés és nyugalom jellemzi, rettegésre semmi ok. Tel-Aviv a vitatott térségektől és a határtól egyébként is viszonylag messze fekszik. Korábbi cikkünkből az is kiderül, hogy évek óta létezik olyan app okostelefonra, mely megmutatja, támadás esetén hol van a legközelebbi óvóhely. Ha pedig szombaton is ott marad, ne feledje, hogy Izraelben a Sabbath pihenőnap, melyen tényleg megáll egy kicsit az élet. Izrael izgalmas gasztronómiájáról ebben a cikkben írtunk.

A jegyek a wizzair.com oldalon foglalhatók 14 990 forintos kezdőáron.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek