Lezuhant egy utasszállító repülőgép Pakisztánban

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Pakisztánban

Lezuhant a Pakistan International Airlines egy belföldi járata legalább 40 emberrel és 7 fős személyzettel a fedélzetén Pakisztán északi részén - írja az MTI a csitráli térség rendőrségének közleménye alapján.

Laik Sah, Haibár-Paktunkva tartomány magas rangú rendőri tisztviselője tudatta: a repülő a tartomány Hávelián nevű városának térségében zuhant le. Szaíd Vazír rendőrtiszt arról számolt be: a környékbeli lakosok azt mondták, hogy az utasszállító kigyulladt, miután lezuhant. Később a pakisztáni médiában az égő roncsokról készült felvételek jelentek meg. A Geo News és a Dawn News pakisztáni televíziós csatornák közölték: a repülőgépen 47 ember tartózkodott. A hatóságok közzétették a negyven utas nevét. Az utaslistán szerepel a Pakisztánban ismert és népszerű volt pop-rock sztár, a 2001-től muzulmán imámként tevékenykedő Dzsunaid Dzsamséd énekes is.

A mentési munkálatokban részt vevő katonaság közleménye szerint eddig 21 ember holttestét találták meg. A Reuters hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva közölte: nem valószínű, hogy van túlélő. A repülőgép az északi Csitrál városból szállt fel, úti célja a főváros, Iszlámábád volt - tudatta a légitársaság szóvivője.

Az említett televíziók polgári repülési hatósági forrásokra hivatkozva arról számoltak be, hogy a repülővel helyi idő szerint délután 16 óra 30 perc körül (közép-európai idő szerint 12.30 körül) vesztette el a kapcsolatot a légi irányítás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek