Több millió eurónyi értéktárgyat raboltak el két reptérre tartó turistától Párizsban

  Több millió eurónyi értéktárgyat raboltak el két reptérre tartó turistától Párizsban

  Kiraboltak két katari turistát a Párizs északi részén található Le Bourget repülőtérről a francia fővárosba vezető autópályán. A támadók legalább ötmillió eurónyi értéktárgyat zsákmányoltak – írja az MTI.

  A két katari állampolgárságú nő hétfő este egy Bentley-vel hajtott a repülőtérről a szállására, amikor két álarcos férfi a gépkocsit megállásra kényszerítette. A hatvan év körüli nőket és sofőrjüket könnygázzal elkábították, majd elraboltak tőlük "mindent, amit a kocsiban találtak: ékszereket, ruhákat, csomagokat, a kár legalább ötmillió euró".

  A Le Bourget és Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtérre vezető autópályákon gyakran történik hasonló jellegű támadás. A támadók a csúcsforgalomban kialakuló dugókban a luxusautókat célozzák meg, arra számítva, hogy a gépkocsikban utazó külföldiek nagy értékben tartanak maguknál készpénzt.

  Emiatt a Landy-alagútnál, amely Párizs északi kijáratánál található, a csúcsforgalmi időszakokban rendőrök járőröznek. Itt raboltak el 2015 áprilisban egy dél-koreai műgyűjtőtől négymillió euró értékű ékszert. A három támadó akkor egyszerűen betörte a taxi ablakát, amelyben a nő utazott.

  November elején a francia kormány több intézkedést és jelentős pénzügyi támogatást is bejelentett a turizmus támogatására, amely az elmúlt másfél év terrortámadásait, majd Kim Kardashian amerikai celeb párizsi kirablását követően visszaesett. A legnagyobb, mintegy 15 millió eurós összeget térfigyelő kamerák felszerelésével a turisták biztonságának erősítésére fordítják a párizsi agglomerációban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!