Óriási kráter keletkezett Fukuoka egyik főutcáján

  Óriási kráter keletkezett Fukuoka egyik főutcáján

  A másfél milliós japán nagyváros egyik utcáján egy 30 méter hosszú, 27 méter széles és tizenöt méter mély kráter keletkezett. Sérültekről nincsenek információk. A kráter a fukuokai pályaudvar közelében található, amely fontos csomópont a turisták számára. A város közlekedési hatósága szerint az utca alatt egy metróútvonal építési munkálatait végzik. 2014 októberében keletkezett már egy kisebb kráter a fukuokai metróépítés egy másik helyszínén, a jelenlegi beomlástól 350 méterre - írja az MTI.

  A környező házak lakóit biztonságos helyre vitték, mert fennáll az omlásveszély. A környező üzleteket és egyéb nyilvános helyeket bezárták, és a lakosságot felszólították, hogy az esetleges gázszivárgástól tartva óvakodjanak a nyílt láng használatától. Az út beomlása áramszünetet okozott, lekapcsolták a környéken a gáz- és vízellátást is. Délután munkások elkezdték feltölteni az üreget egy speciális, gyorsan szilárduló anyaggal.

  Takasima Szoicsiro, Fukuoka polgármestere bejelentette, mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a további katasztrófákat és ismét elindítsák a szolgáltatásokat. A város vezetőségének közlése szerint valószínű, hogy a beomlást az idézte elő, hogy talajvíz folyt az alagutakba az építési területen. Az ott dolgozó tucatnyi munkás időben kimenekült.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!