Kínába érve megszelídült a Tajvant megbénító szupertájfun

  Kínába érve megszelídült a Tajvant megbénító szupertájfun

  Megszelídült Kínában csütörtökre a Meranti nevű szupertájfun, amely szerdán szinte teljesen megbénította az életet Tajvan déli részén, írja az MTI.

  A tájfunt kezdetben a legpusztítóbb erejű, ötös erősségű kategóriába sorolták, ám szerdáról csütörtökre kettes fokozatúvá gyengült. Mindazonáltal még így is viharos idővel köszöntött Kína délkeleti részére: felhőszakadással, tomboló széllel, amely fákat döntött ki, emiatt pedig falvak sora maradt áram nélkül.

  Repülőjáratok tucatjait kellett törölni, és több mint száz vonat nem közlekedik. Áldozatokról nincs hír. Ez annak is köszönhető, hogy tízezreket költöztettek biztos helyre a hatóságok a tájfun közeledtének hírére, és az összes halászbárkát kikötőkbe parancsolták.

  Tajvanon szerdán legalább félmillió háztartás maradt áram nélkül, számos iskolában szünetelt a tanítás, vonatokat és repülőjáratokat töröltek. Halálos áldozata ott sem volt a Merantinak, csak öt sérültje.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!