Balesetet szenvedett egy kirándulóhajó a Temzén, Pozsonynál ittas kapitány ütközött

Balesetet szenvedett egy kirándulóhajó a Temzén, Pozsonynál ittas kapitány ütközött

A Temze rakpartjának ütközött Londonban egy 300 tonnás kirándulóhajó Londonban vasárnap azután, hogy kigyulladt a motorja, írja az MTI.

A brit rendőrség szerint senki nem sérült meg a balesetben, amely a Canary Warf negyed kikötőjénél történt - adta hírül a BBC News.

A londoni tűzoltóság közölte, hogy helyi idő szerint délután háromnegyed négykor kaptak riasztást az Erasmus háromszintes kiránduló hajón keletkezett tűzhöz. Mielőtt azonban a helyszínre érkeztek volna, a hajó legénysége eloltotta azt.

A hajón tartózkodó 142 utast és hat fős személyzetet a folyón lévő másik hajó vette fedélzetére.

Vasárnap hajnalban egy svájci kirándulóhajó Pozsony közelében a Duna partjának ütközött. A balesetben senki nem sérült meg, az utasokat nem kellett kimenteni a hajóról.

A hajó kapitánya ittas volt - közölte Érsek Árpád közlekedési, építésügyi és régiófejlesztési miniszter. A baleset körülményeit vizsgálják - tette hozzá a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A baleset hajnali 5 órakor történt Pozsonytól 40 kilométerre délre. A baleset idején 150-160 ember tartózkodott a hajón, köztük az 50 fős személyzet. A hajóban nem keletkezett súlyos kár és órákkal később folytathatta útját Budapest felé.

A 130 méter hosszú, svájci zászló alatt közlekedő hajó orrának hegye fennakadt a partfalban, és megsértette azt.

A hajó kapitánya azt állította, hogy rosszul érzi magát, ezért kórházba szállították. Vérnyomás-problémákra panaszkodott és arra, hogy súlyos stressz alatt állt - közölte Boris Chmel, a mentők szóvivője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek