3800 m-es magasságban éjszakáztak a felvonón rekedt turisták

3800 m-es magasságban éjszakáztak a felvonón rekedt turisták

Több mint 70 embert sikerült kimenteni a 3800 méter magasan rekedt lanovkákból a Mont Blanc közelében, de 45-en kénytelenek voltak a kabinokban éjszakázni.

A felvonón 110-en tartózkodtak, amikor csütörtök délután elakadt. Közülük 48 utast helikopterrel mentettek ki csütörtök este és éjjel, a talajhoz közelebb található kabinokból 29-en kötelek segítségével ereszkedtek le a francia és olasz hegyimentők segítségével.

A helikopteres mentést a rossz időjárási viszonyok miatt éjjel meg kellett szakítani, de a mentők élelmiszert és takarókat is vittek a magasban rekedt embereknek.

Miután reggel sikerült kibogozni a köteleket, a felvonó újraindult, s az utasok 16 óra várakozás után épségben megérkeztek a túlsó oldalra. "Egész éjjel kapcsolatban voltunk velük, az emberek fáztak, de nem történt súlyosabb baj" - mondta Stéphane Bozon, a hegyimentők vezetője.

Az Aiguille du Midi és a Helbronner csúcs közötti kötélpályán közlekedő kabinok szokásosan mintegy 35 perc alatt teszik meg a két hegy közötti öt kilométeres utat, de csütörtökön délután fél hat körül elakadtak. A France 3 tévécsatorna információi szerint a fennakadást az okozta, hogy az erős szél összegubancolta a kábeleket.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek