Leesett az óceánjáróról, 38 órát töltött a vízben: csodával határos módon túlélte

Leesett az óceánjáróról, 38 órát töltött a vízben: csodával határos módon túlélte

Egy 32 éves sanghaji nő a szüleivel utazott Japánból Kínába a Royal Caribbean tengerjáróján, mikor egy fedélzeti séta után többet nem tért vissza – írja a The Telegraph. Több mint száz önkéntes vizsgálta át töviről-hegyire a hajót, de sehol nem találták. Így arra jutottak, hogy valószínűleg a vízbe esett. A hatóság emberei a nő szüleinek azt mondták, nagyon kicsi az esély rá, hogy lányuk élve megúszta a húsz méteres zuhanást, és utána még képes lesz a víz felszínén maradni, amíg megtalálják.

 

A kép csak illusztráció, nem erről hanem egy nagyon hasonló hajóról van szóFotó: Royal Caribbean International/bp / Northfoto

Annál nagyobb volt az öröm, amikor harmincnyolc óra elteltével megcsörrent a férfi telefonja, hogy a lányát kiszúrták a vízben, amint Zhoushan város partjánál, a halászhajók közelében sodródik. Az apa csak akkor tudta elhinni, hogy lánya valóban megmenekült, mikor hallhatta a telefonban a hangját. A 38 órányi vízen lebegés iszonyúan kimerítette a nőt, – aki szülei szerint kimondottan jó úszó – de alapvetően sértetlenül megúszta az esetet.

Ezek a balesetek nem is annyira ritkák, mint gondolnánk. A cruisejunkie.com weboldala szerint 2000 és 2015 között összesen kétszázhetven ember esett bele a tengerbe különböző hajókról. A balesetek többnyire túlzott alkoholfogyasztás következtében, vagy előre megfontoltan, öngyilkossági szándékból történnek. Eddig a 2015-ös év volt a rekorder: tavaly 27 ember szenvedett el ilyen balesetet. Sajnos arról nincs statisztika, hogy hányan élték túl, arról viszont van, hogy melyik cég hajóiról hányan estek le. A lista fényében azt tudjuk mondani, különösen vigyázzanak magukra, ha a Carnival Corp. hajóin utaznak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek