Száznál is több járatot töröltek a közeledő szupertájfun miatt

  Száznál is több járatot töröltek a közeledő szupertájfun miatt

  Tajvanon több mint száz repülőjáratot töröltek vagy indítanak késve, valamint iskolákat zárnak be a közeledő szupertájfun, a Nepartak miatt - írja az MTI a helyi média beszámolója alapján.

  A helyi hatóságok felkészültek a vasúti közlekedés felfüggesztésére, helyenként oktatási intézmények, hivatalok bezárásáról intézkedtek és készültségbe helyezték a hadsereget is. Az illetékesek intézkedéseket hoztak a kikötők és a veszélyeztetettnek ítélt területek várható kármentesítésére, a hadsereg csaknem 3900 járművet helyezett készenlétbe, ezenkívül több tízezer katona is kész a katasztrófa elhárítására - közölte a védelmi tárca vezetője a helyi törvényhozásban.

  Ezzel egy időben a tűzoltóság 7 ezer tagját és 16 helikopterét hozta azonnal bevethető állapotba. Az óránkénti akár 245 kilométeres sebességű széllökésekkel és heves esőzésekkel kísért trópusi ciklon várhatóan péntekre virradóra érkezik meg a szigetre. A Nepartak az idei tájfun-szezonban az első, amely eléri Tajvant a sziget keleti partjainál és várhatóan végigvonul rajta.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!