Pokolgép robbant Isztambul belvárosában

  Pokolgép robbant Isztambul belvárosában

  Pokolgépes támadást követtek el egy autóval Isztambul belvárosában kedden a készenléti rendőrség egyik jármű ve mellett. Tizenegy ember meghalt, köztük 7 rendőr és 4 civil, 36-an megsebesültek - írja az MTI Vasip Sahin, Isztambul tartomány kormányzójának helyszíni tájékoztatása alapján.

   

  Fotó: Sedat Suna / MTI / EPA

  A detonáció a közismert Fedett Bazártól mintegy egy kilométerre, a Vezneciler metróállomás közelében következett be, a város szállodákkal teli kerületében. A helyszínre több mentőautót vezényeltek. A környéket a hatóságok lezárták.

  A török sajtó szerint a merénylet a törökországi kurd kisebbség autonómiájáért fegyveres felkelést folytató szakadár Kurdisztáni Munkáspártra (PKK) vall, mivel más terrorszervezetekkel ellentétben ők támadásaikkal nem kifejezetten turistákat, hanem a török biztonsági erőket, így a rendőrség tagjait veszik célba.

  Isztambulban legutóbb május 12-én történt hasonló eset az ázsiai oldal külvárosi részén, akkor 8-an sebesültek meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!