Lezuhant egy kisgép Pápua Új-Guineában, mindenki meghalt

Lezuhant egy kisgép Pápua Új-Guinea nyugati tartományában, tizenkét ember meghalt - közölték csütörtökön az ausztrál hatóságok és a helyi sajtó.

A Sunbird Aviation társaság által üzemeltetett gép szerda délután egy mocsaras területen csapódott be Kiunga repülőterének kifutópályájától nem messze, minden utas, valamint az ausztrál pilóta meghalt - számolt be a történtekről az ausztrál ABC közszolgálati adó, írja az MTI. Egyelőre nem ismert a halálos áldozatok állampolgársága.

Értesülések szerint a Britten Norman-Islander típusú kétmotoros gépnek elromlott a hajtóműve mielőtt a mocsárba esett, egy kilométerre a repülőtértől. A járat a távoli Oksapmin településről tartott az Indonéziával közös határ közelében fekvő Kiunga városába, amely gyakorlatilag csak légi úton megközelíthető.

A repülés szempontjából Pápua Új-Guinea a világ egyik legveszélyesebb része, ahol a hegyvidéki terület, valamint a kiszámíthatatlan időjárási viszonyok nehezítik meg a navigációt. Az országban az elmúlt tizenhat évben húsz repülőgép zuhant le.

Ezek is érdekelhetnek