Turistákra lövöldöztek egy elefántcsontparti nyaralóhelyen

Turistákra lövöldöztek egy elefántcsontparti nyaralóhelyen.

Terrortámadás történt vasárnap délután egy nyugati turisták körében is népszerű elefántcsontparti üdülőhelyen. Tizenhat ember meghalt, egy részük a közeli két szálloda vendége volt. A támadást valószínűleg az algériai Iszlám Maghreb al-Kaida tagjai követték el, írta tegnap este az Index a CNN hírei alapján.

Szemtanúk szerint négy gépfegyveres kezdett lövöldözni Grand-Bassamban. A város az óceán partján van, 40 kilométerre az afrikai ország gazdasági fővárosának számító Abidjantól. Alessane Outtara, Elefántcsontpart elnöke a Reuters információi szerint legalább 16 áldozatról számolt be, akik között 14 civil és 2 katona van. A civilek közül minimum négyen európai turisták, és legalább egy gyerek.

Az elefántcsontparti amerikai követség arról tájékoztatott, hogy az áldozatok között nincsenek amerikai állampolgárok. A francia külügyminisztérium szóvivője azt mondta, a támadásban egy francia meghalt. A rendelkezésre álló információk alapján a támadást az al-Kaida Iszlám Maghrebi szárnya követhette el.

Novemberben az Elefántcsontparttal szomszédos Maliban és januárban Burkina Fasoban is voltak szállodák elleni dzsihadista támadások. Elefántcsontpartot mostanáig békén hagyták a terroristák, de 2013 óta - amikor beszálltak a mali szélsőségesek elleni francia akcióba - növekszik a terrorfenyegetettség az országban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek