Halottak és sérültek a reggeli bajorországi vonatbalesetben

Egymásba rohant két vonat kedd reggel Bajorországban, a balesetben legkevesebb négyen meghaltak és csaknem 150-en megsérültek, köztük 10-en súlyosan - jelentették helyi források.

A baleset a Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon történt, Bad Aiblingnál. A Meridian vasúttársaság szerelvényei egyelőre ismeretlen okból ütköztek össze frontálisan. A vonatokon többnyire munkába tartó ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt valószínűleg nem voltak köztük. A Bayerische Rundfunk bajor tartományi közszolgálati műsorszolgáltató társaság és a helyi hírportálok jelentései szerint a személyszállító vonatok több kocsija kisiklott. A baleset helyszínére több tucat mentőautó és mentőhelikopter érkezett - írja az MTI.

A halálos áldozatok száma bizonytalan, a szövetségi rendőrség szerint négyen vesztették életüket a balesetben, több médium viszont nyolc halottról ír. A helyzet egyebek között azért nehezen áttekinthető, mert a mentési munkálatokban több szervezet vesz részt, köztük osztrák mentők is. A felső-bajorországi rendőrség külön telefonvonalat létesített az áldozatok és sérültek hozzátartozóinak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek