Húsztonnás bálna teteme vetődött partra Mumbai egy strandján

  Tizenkét méter hosszú, húsztonnás bálna teteme vetődött partra helyi idő szerint csütörtök késő éjjel az indiai Mumbai egyik strandján.

  Fotó: Divjakant Szolanki / MTI

   A helyi erdészeti szolgálatot az arra járók értesítették a tetemről, amely hatalmas embertömeget vonzott a partra. A szakemberek pénteken daru segítségével szállították el az állatot. A helyi televíziós csatornák közvetítették a munkálatokat - írja az MTI.

  "Nincsenek rajta sérülésnyomok. Elvégezzük a boncolást és megpróbáljuk megőrizni a bálna csontvázát" - mondta Makarand B. Ghodke, a szolgálat munkatársa.

  Ez a második legnagyobb bálna, amely a közelmúltban partra vetődött India nyugati partjainál. Tavaly egy kék bálna sodródott ki a szárazföldre Alibág kisvárosnál, és el is pusztult, miután a természetvédőknek nem sikerült visszatolniuk a vízbe.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!