Megkezdődött a finnek legális farkasvadászata

  Hivatalosan engedélyezett farkasvadászat indult Finnországban, a második alkalommal elindított akcióval a ragadozók számát kívánják szabályozni és vissza akarják szorítani az ellenük folyó orvvadászatot is.

  A finn hatóságok 46 vadászengedélyt adtak ki a február 21-én végződő, egyelőre kísérleti jelleggel szombaton elindított akcióhoz. Közlésük szerint a vadászat tavaly meghirdetett első szezonjában összesen 17 farkast lőttek ki. Szakértők 2015 elején 245 példányra becsülték az országban élő farkasok számát - írja az MTI.

  Finnország távoli részein gyakran ölnek farkast, mivel a helyiek fenyegetést látnak a ragadozókban magukra és állataikra nézve. Az elmúlt években sem jelentettek egyetlen ember elleni farkastámadást sem az országban.

  A hatóságilag ellenőrzött farkasvadászat ellen tiltakozott a Finn Természet Liga elnevezésű szervezet, amely keresi a módját, miként lehetne változtatni a helyiek farkasokkal szembeni "szükségtelen félelemmel és gyűlölettel" mérgezett hozzáállásán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!