Egész Tunéziában kijárási tilalmat rendeltek el éjszakára

  Péntektől kijárási tilalmat rendeltek el egész Tunéziában a hatóságok helyi idő szerint este nyolctól reggel ötig - közölte a belügyminisztérium, miután napok óta erőszakos tiltakozó megmozdulások zajlanak az észak-afrikai országban a munkanélküliség és az általános elégedetlenség miatt.

  Az öt évvel ezelőtti arab tavasz óta kirobbant legsúlyosabb tüntetések péntekre virradó éjszaka Tunézia több városára átterjedtek. A demonstrálók rendőrségi állomáshelyekre is rátámadtak és több autót felgyújtottak.

  A tiltakozó megmozdulások múlt szombaton egy 28 éves munkanélküli halálát követően kezdődtek, a fiatalt áramütés érte, miután felmászott egy villanyoszlopra a kormányzói hivatalnál, hogy így tiltakozzon az ottani leépítések miatt – írja az MTI.

  A Konzuli Szolgálat oldalán arról ír, hogy a novemberben elrendelt szükségállapot a helyi hatóságok döntése alapján az ország egész területén 2016. február 21-ig érvényben marad. Az oldalon az is látható, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium még mindig csak a kettes kategóriájú, vagyis a Fokozott biztonsági kockázatot rejtő további országok és térségek kategóriájába sorolja Tunéziát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!