Turisták is vannak az isztambuli robbantás sérültjei között

  Legalább tízen életüket vesztették és 15-en megsebesültek az Isztambul egyik központi terén történt robbanásban. A detonáció Sultanahmet negyedben, a Kék mecsethez és a Hagia Sophia múzeumhoz közeli téren történt helyi idő szerint fél 11-kor.

  Merénylet volt az isztambuli támadás, egy szíriai származású öngyilkos merénylő követte el - nyilatkozott keddi sajtótájékoztatóján Recep Tayyip Erdogan török államfő, írja az MTI.

  Előzőleg két török kormánypárti tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy feltételezésük szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet áll az eddigi hírek szerint tíz halálos áldozattal és tizenöt sebesülttel járó isztambuli robbanás mögött .

  A robbanásban legalább tízen vesztették életüket és tizenöten sebesültek meg. A sajtóértesülések szerint a sebesültek között - akiket egy közeli kórházba szállítottak - hat német turista van, írja az MTI.

  A robbanás a metropolisz európai oldalán, a Sultanahmet negyedben, a Kék mecsethez és a Hagia Sophia múzeumhoz közeli téren történt helyi idő szerint fél tizenegy körül. A rendőrség azonnal lezárta a környéket, rohamkocsik érkeztek a helyszínre.

  Fotó: Anadolu Agency - Getty Images

   "Elítéljük a Sultanahmet téri alattomos támadást" - mondta a kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) szóvivője, Ömer Celik. "Szeretnénk kifejezni együttérzésünket a halottak hozzátartozói felé, a sebesülteknek pedig gyors felépülést kívánunk" - tette hozzá.

  A hatóságok belbiztonsági okokra hivatkozva egy órával az eset után hírzárlatot rendeltek el a robbanással kapcsolatban.

  A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata arra kéri az Isztambulban tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy kövessék a helyi hatóságok utasításait a kedd délelőtti robbanás után, a Sultanahmet negyedet pedig lehetőség szerint kerüljék el.

  Javasolják, hogy az Isztambulban tartózkodó magyar állampolgárok hogylétükről tájékoztassák magyarországi hozzátartozóikat. Emellett továbbra is kérik, hogy a Törökországban tartózkodó vagy odautazni kívánó magyarok a konzuli szolgálat honlapján regisztrálják utazásukat.

  A keddi robbanással kapcsolatban az isztambuli főkonzulátus a 0090-533-375-8715 telefonszámon érhető el.

  Az isztambuli magyar főkonzulátusnak nincs tudomása arról, hogy magyar állampolgárságú áldozata lenne a délelőtti robbanásnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!