Tízmillió euróból szórakoztatják majd Párizsban a focidurkkereket

Tízmillió euróból szórakoztatják majd Párizsban a focidurkkereket

Változatos gasztronómiai kínálattal és látványos programokkal várja Párizs azt a mintegy hárommillió látogatót, aki a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán érkezik jövőre a városba – írja az MTI.

Az Eiffel-toronyFotó: faungg's photo / flickr

 Az események tervezett központja az Eiffel-torony lábánál fekvő Mars-mező lesz, ahol szurkolói zónát alakítanak ki. Itt egy óriáskivetítőn – amely Jean-Francois Martins, a főváros turizmusért felelős előadója szerint Európa legnagyobb kivetítője lesz - a torna minden mérkőzését meg lehet majd tekinteni.

A programismertetőn elhangzott, hogy a november 13-i terrortámadások után a biztonság nagyon fontos szerepet kap. A 120 ezer néző befogadására alkalmas Mars-mezőt lezárják, csak ellenőrzés után lehet oda bejutni, a rendre pedig több száz rendőr vigyáz majd. "A szurkolói zónán belül érezzék jól magukat az emberek. Ott csak akkor avatkozunk majd közbe, ha randalírozást tapasztalunk" – fogalmazott Martins.

A Szajna partján felállítandó sátrakban mind a 24 résztvevő ország ételspecialitásait megkóstolhatják az érdeklődők, s a fővárosban 600 önkéntes segíti majd a drukkereket az eligazodásban. Párizs mintegy tízmillió eurót költ a futballszurkolók szórakoztatására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek