Megtámadtak egy luxusszállodát Bamakóban

  A mali biztonsági erők megkezdték annak a bamakói luxusszállodának a megrohamozását, amelyben dzsihadista fegyveresek 170 túszt ejtettek - közölte biztonsági forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség.

  Egy katonai parancsnok arról számolt be, hogy a szállodából nagyjából 20 embert szabadítottak ki. Jelentések szerint a helyszínen vannak a mali különleges erők is, írja az MTI.

  A mali belbiztonsági hatóságok szerint a támadásban legalább három túsz életét vesztette, de más források ennél több halottról számoltak be.

  Fotó: Harouna Traore - MTI/MTVA

  Az al-Dzsazíra pánarab hírtévé korábban arról számolt be, hogy a túszok között van Aliko Dangote nigériai milliárdos, Afrika leggazdagabb embere is, de ezt később maga Dangote cáfolta a Twitteren, s közölte, hogy már elutazott Maliból.

  A Bamako központjában lévő Radisson luxusszállodát pénteken rohanták lea fegyveresek, a 190 szobás hotel környékét a rendőrség lezárta. Az AFP francia hírügynökség egy biztonsági forrása szerint a támadók dzsihadisták.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!