Ilyen, amikor a jegestea megsérti a joghurtitalt

  Ilyen, amikor a jegestea megsérti a joghurtitalt

  Megbírságolt 220 ezer török lírára (22 millió forintra) egy állami vállalatot a török vámügyi és kereskedelmi tárca, mivel a cég egy jegestea hirdetésével "megsértette" az ayrant, a törökök nemzeti italává nyilvánított joghurtot – adta hírül az MTI.

  A minisztérium emellett meg is tiltotta a Caykur állami vállalat Didi üdítőitalának reklámozását. Az ominózus Didi-reklámfilmben a török énekes, Ceza azt rappeli, hogy "megpróbáltam az ayrant, de elálmosított" – közölte vasárnap a Hürriyet című lap.

  Friss ayran IsztambulbanFotó: Mavigogun / Wikipedia

   A minisztérium szerint a hirdetésben ok nélkül "sértették meg az ayrant", ráadásul félretájékoztatják a vásárlókat, ami miatt csökkenhet a joghurtital fogyasztása. A tárca úgy vélte, a hirdetés hátrányos helyzetbe hozza a versenyben az ayrant forgalmazó cégeket.

  Az ayran egy joghurtalapú üdítőital, amelyet Recep Tayyip Erdogan török elnök még kormányfői megbízatása idején, 2013-ban deklarált a törökök nemzeti italának. A politikus azt szeretné, ha honfitársai több ayrant, és kevesebb rakit (ánizsaromájú pálinkát) fogyasztanának.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!