Meghalt a fotózás közben forró gejzírbe esett turista

Meghalt az a belga turistanő, aki a múlt héten fotózás közben beleesett egy forró gejzírbe Chile északi részén, az Andokban.

A 68 éves asszony életveszélyes sérülésekkel került csütörtökön kórházba, testének 80 százalékát érték égési sérülések. Egy nevét elhallgató forrás közölte, hogy a több napos ápolás ellenére a nő csütörtök hajnalban meghalt - írja az MTI.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a turista, aki férjével utazott, a San Pedro de Atacama város közelében fekvő El Tatio nevű gejzírmezőn fényképezéshez készülődött, de megbillent és beleesett a forró vízbe. Az Atacama sivatag mellett 4320 méteres magasságban elterülő El Tatio gejzírmező a világ legmagasabban fekvő ilyen természeti jelensége gejzírjeivel, gőzfeltöréseivel. Több mint 80 aktív gejzír található a területen, amelyeket hajnalban figyelhetnek meg a turisták. Ekkor a levegő hőmérséklete még olyan alacsony, hogy az összes kitörő gejzír felett jól látszanak a feltörő forró, több mint 85 Celsius-fokos vízből képződő gőzoszlopok.

Ezek is érdekelhetnek