Lelőttek egy orángutánt, mert szökni akart az állatkertből

  Lelőttek egy orángutánt a duisburgi állatkertben, mert szökni készült, társát, akivel együtt menekült, sikerült elkábítani és visszavinni a karámjába.

  A város közlése szerint az állat hétfő este szökött ki a területéről, mert az egyik reteszt rosszul zárták be, írja az MTI. Az orángután épp a külső kerítésen mászott át, amikor felfedezték. Az intézmény szerint már nem volt lehetőség az állat elkábítására: félő volt ugyanis, hogy az altató túl lassan hat és a majom kijut az utcára, ahol emberi életeket veszélyeztet.

  Az állat nem egyedül kísérelte meg a szökést. Egy másik orángután is el akart menekülni, őt azonban sikerült kábító lövedékkel leteríteni és visszavinni karámjába.

  Helyi sajtójelentések szerint az akcióba a rendőrséget, a tűzoltókat és mentőket is bevonták. Az állatkert előtt fegyveres rendőrök álltak, bevetésükre azonban szerencsére nem volt szükség.

  Az állatkert szerint a parkban tartózkodó vendégeket egyáltalán nem fenyegette veszély, őket még időben kikísérte a személyzet a területről - írja a Süddeutsche Zeitung című lap online kiadása.

  A Német Állatvédelmi Szövetség élesen kritizálja az orángutánok állatkerti tartását. "Alapvetően már az kétségbe vonható, hogy az emberszabásúak egyáltalán tarthatók-e állatkertekben" - mutatott rá Marius Tünte szóvivő.

  A bonyolult társas viszonyok kialakítására képes, fejlett mentális képességekkel rendelkező állatok számára a fogság nem megfelelő, gyakran neurózis és más betegségek alakulnak ki náluk. "Etikailag nem elfogadható, hogy közeli rokonainkat közszemlére tételük érdekében tárgyiasítjuk" - fejtette ki az állatvédő.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!