Megölte idomítóját és turistákkal a hátán menekült el az elefánt

  Miután megölte idomítóját, az állat a hátán ülő turistákkal együtt az erdőbe szaladt Thaiföldön.

  Az állatot órákkal később találták meg az ország északi részén lévő Csiangmai közelében, írja az MTI. A három riadt kínai turista - szülők gyermekükkel - még mindig az elefánt hátán ültek. A rendőrség szóvivőjének szerdai közlése szerint nem sérültek meg, az állatot lenyugtatták és visszavezették a táborhelyre.

  Egyelőre nem tudni, miért támadt az elefánt. Trénere nem volt közeli kapcsolatban az állattal, a férfi ugyanis csak három nappal korábban állt munkába - fejtette ki a szóvivő.

  Edwin Wiek állatvédő szerint az ilyen esetek az állatok kizsákmányolására vezethetők vissza. Az országban nagyon keresettek mind az elefántok, mind az idomítók, mivel nagyon népszerűek a turisták körében az elefántos túrák.

  "Az állatoknak gyakran reggel fél kilenctől naplementéig kell dolgozniuk, pihenő nélkül. Az ilyen esetek egyre gyakoribbak lesznek, ha nem gondoskodnak megfelelően az elefántokról" - véli Wiek.

  Júniusban egy thai férfit megölt, egy másikat pedig megsebesített egy elefánt egy vízpart menti étteremben. A két áldozat az állat vezetőjével beszélgetett, amikor az elefánt hirtelen lecsapott.

  Thaiföldön becslések szerint 4000 elefánt él fogságban, és csupán mintegy 2500 vadon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!