Több tucatnyian ragadtak fent, mégis újra üzemel az óriáskerék

Több tucatnyian ragadtak fent, mégis újra üzemel az óriáskerék

Ismét megnyitották az Egyesült Államok keleti partjának legmagasabb óriáskerekét szombat este, azután, hogy egy nappal korábban 66 ember rekedt a műszaki hiba miatt leállt 120 méter átmérőjű Orlando Eye-on – írja az MTI.

Az Orlando Eye Fotó: TraveloForrás: Travelo

 A péntek esti leálláskor senki sem sérült meg, de a működtetőknek a tűzoltóság segítségét kellett kérniük a keréken ragadt látogatók kimenekítéséhez. Az Orlando Eye több mint 45 percre állt le, majd a tartalék generátor segítségével sikerült lassan újra mozgásba hozni, de ezután még majdnem három órán át tartott a mentés.

 Az egyik fent tartózkodó utas, Makayla Bell Twitter-üzenetben közvetített a helyszínről, miután már 30 perce várt a levegőben és meglátta, hogy végre elkezdtek érkezni a tűzoltóautók.

A keréken 30 kabin van Fotó: TraveloForrás: Travelo

 Az orlandói óriáskereket szintén a Merlin Entertainments PLC működteti, ugyanaz a vállalat, amely a brit fővárosban lévő London Eye-t is. A keréknek 30 kabinja van, és egyszerre 450 ember utazhat rajta. Néhány héttel korábban kolléganőnk is kipróbálta az óriáskereket, de akkor szerencsére nem történt hasonló incidens.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek