Továbbra is biztonságos úti cél Görögország

Továbbra is biztonságos úti cél Görögország

Az európai országokhoz hasonlóan a magyar utazók számára is Görögország számít az egyik legkedveltebb úti célnak – ezt Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke mondta.

A szövetség közleménye szerint ezt támasztják alá azok a statisztikai adatok is, amelyek mutatják, hogy az előző évhez képest idén mintegy 30 százalékkal nőtt a foglalások száma a görög szálláshelyekre. Az esetleges technikai államcsődről szóló hírek nem aggasztják a görög idegenforgalmi vállalkozásokat és szakembereket, ugyanis a turizmus – lévén a görög gazdaság egyik legfontosabb húzóágazata – kiemelten fontos mind az állami, mind a magán szféra számára, így az utasok biztonságos nyaralása megkérdőjelezhetetlen.

Néhány hete itt a Travelón mi is írtunk arról, hogy több fórumon is felhívták a Görögországba utazó turisták figyelmét, hogy ne bízzanak a bankautomatákban, mindenképp vigyenek magukkal elegendő készpénzt egy esetleges gazdasági összeomlás esetére. A Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának május eleji közleményében pedig arról lehet olvasni, hogy az általános biztonsági helyzet Görögországban jó, de a gazdasági válság következményeként viszonylag gyakoriak a munkabeszüntetések, kisebb-nagyobb tüntetések; a közszolgáltatások leállása esetenként a magyar turistákat is érintheti, nehezedhet a ügyintézés.

Karpathosz, Kyra Panagia a sziget egyik legszebb strandjaShutterstock

 "Külön felhívjuk a figyelmet, hogy az észak-görögországi Kilkis és Chalkidiki régiók környékén évek óta fordulnak elő tiltakozások, melyek lokális jellegűek, nem terjednek át a kedvelt nyaraló övezetekre, de az estenkénti útlezárások érinthetik a környéken autóval közlekedő turistákat is. Miután a demonstrációk túlnyomórészt Athén központjára korlátozódnak javasoljuk, hogy a fővárosban tartózkodó turisták és az itt élő magyar állampolgárok folyamatosan tájékozódjanak az aktuális hírekről, és az esetleges tömegmegmozdulások helyszínét kerüljék el."- olvasható a Konzuli Szolgálat weboldalán.

A hazai utazási irodák előfoglalási számai azonban azt mutatják, hogy az utasok érdeklődése töretlen a görög szigetek iránt, ahová közvetlen charter repülőjáratokkal lehet a legkényelmesebben eljutni. Kréta, Korfu, Rodosz, Zakynthosz, Kefalónia és Karpathosz mellett az észak-görög tengerpartok számítanak a legvonzóbb úti céloknak - olvasható a Magyar Utazási Irodák Szövetségének közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek