Földrengés miatt közel 150 ember rekedt egy hegycsúcson Malajziában

  Földrengés miatt közel 150 ember rekedt egy hegycsúcson Malajziában

  Hatos erősségű földrengés miatt legalább 145 ember rekedt Délkelet-Ázsia egyik legmagasabb hegycsúcsán pénteken a malajziai Borneó szigetén, többen megsérültek - írja az MTI.

  A földmozgás Szabah állam egyes részeit érintette, epicentruma az amerikai földtani intézet (USGS) szerint az állam székhelyétől, Kota Kinabalutól 54 kilométerre volt. A New Strait Times című malajziai lap helyi tisztviselőket idézve azt írta, hogy legalább száznegyvenöt külföldi és helyi hegymászó rekedt a 4095 méter magas Kinabalu hegyen. A The Star című helyi napilap szerint az egyik szingapúri turista meghalt, mire társai levitték a csúcsról. Két másik sérültet szintén sikerült orvoshoz juttatni, de még további kilenc sérült az elzáródott területen tartózkodik. Sajtóértesülések szerint a földrengés miatt lezuhanó kövek egyeseket a fejükön találtak el. A rengést követően megindult sziklagörgeteg miatt a hatóságok leállították az újabb csoportok indítását.

  Egy hegymászó, akit Charlene Dmp néven azonosítottak, képeket közölt a hegyen történtekről, ezeket hírtelevíziók is bemutatták. A nő elmondta, hogy reményeik szerint helikopteren ki tudják menekíteni őket.

  A hegycsúcsot is magában foglaló természetvédelmi terület igazgatója ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy a rossz időjárási viszonyok és a nagy magasság miatt a helikopterek nem tudnak leszállni. Egyelőre a terület felügyelői és a hegyi vezetők igyekeznek segíteni a hegymászók lejutását.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!