Oroszlán tépett szét egy turistát Dél-Afrikában

Oroszlán tépett szét egy turistát Dél-Afrikában

Nyitott ablakból fotózott egy 22 éves amerikai nő a szafarin, amikor egy oroszlán hirtelen rávetette magát – írja a CNN.

Katherine Chappell a fotózással volt elfoglalva, ezért nem vette észre az oldalról közeledő oroszlánt – mesélték a szemtanúk. A vadállat körülbelül egy méterre állt a busztól, majd egyszer csak nekilendült és az ablakon keresztül megharapta a nőt. A túravezető megpróbált közbelépni, de sajnos már nem tudta megmenteni a nőt és ő is súlyos sérüléseket szenvedett. Katherine a helyszínen életét vesztette, a férfit pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Képünk illusztráció! Fotó: Guido Appenzeller / flickrForrás: Travelo

 A Lion Park vezetősége kihangsúlyozta, hogy a szafari túrák előtt és alatt mindig felhívják a résztvevők figyelmét, hogy biztonsági okokból tilos lehúzni az ablakokat. A buszon ennek ellenére a túravezető és az amerikai nő is lehúzott ablakkal utazott, pedig az ő ablakukokon is fel voltak tüntetve a tiltó jelzések. „Elmondhatatlanul szomorú, ami történt. Azoknak, akik Dél-Afrikába látogatnak, mindig szem előtt kell tartaniuk, hogy a ragadozók veszélyes állatok és a szigorú szabályok a saját biztonságukat szolgálják. Ha ezeket betartják, a szafari egy biztonságos és élményekben gazdag program lesz mindannyiuk számára" – olvasható a Lion Park közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek