Megtámadta egy bölény, mert túl közelről fotózta

  Megtámadta egy bölény, mert túl közelről fotózta

  A Yellowstone Nemzeti Park jelképeként ismert bölényekkel kapcsolatban rendkívül szigorú biztonsági előírások vannak érvényben a parkban, ezek közül is a legfontosabb, hogy tilos őket 25 yardnál (22 méternél) kisebb távolságra megközelíteni – nem véletlenül. A bölények viselkedése ugyanis teljesen kiszámíthatatlan, ráadásul háromszor gyorsabban képesek futni az embernél, így ennél közelebbről nem sok esélyünk lenne elmenekülni, ha bajba kerülnénk.

  A Yellowstone Nemzeti Park egyik bivalya Fotó: anujd89 / flickrForrás: Travelo

   Így járt az a 62 éves ausztrál férfi is, akit annyira lenyűgözött, hogy közelről fényképezhet le egy bölényt, hogy kevesebb, mint egy méteres távolságra merészkedett az állathoz. A bölényt azonban már kevésbé varázsolta el a turista közelsége: megtámadta és többször egymás után olyan erővel öklelte fel, hogy a férfi szabályosan a levegőbe repült. A turistát azonnal kórházba szállították, és bár a sérülései súlyosak, de szerencsére nincs életveszélyes állapotban – adta hírül a CNN.

  Képünk illusztráció! Fotó: Barb Ignatius / flickrForrás: Travelo

   A park vezetősége elmondta, hogy évente több hasonló támadás is történik, amit sajnos annak ellenére sem tudnak elkerülni, hogy a legkülönbözőbb módokon hívják fel a látogatók figyelmét arra, hogy akkor se közelítsék meg a vadállatokat, ha azok éppen békésnek és barátságosnak látszanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!