Filmtörténeti élménypark épül Ózdon

Hatalmas greenboxok, filmes díszletek és egy filmes karaoké is része lesz annak az ózdi élményparknak, ahol a látogatók a mini-stúdiókban híres filmjelenetekben színészkedhetnek.

Interaktív filmtörténeti kiállítást készít Ózdon a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet. Az egykori kohászati művek területén hamarosan megkezdődő építkezés szervesen kapcsolódik az ózdi Ipari Park kulturális célú átalakítási folyamatába - írja az MTI.

A projekt keretében közel 1 milliárd forintból alakítják át és látják el új funkcióval a néhai Fúvógépházat, amely Nemzeti Filmtörténeti Élményparkként több szempontból is lehetőséget teremt a magyar filmtörténet kulturális javainak megőrzésére és bemutatására. A nyertes koncepció szerint ugyanis miközben mintegy 200 ezer archív filmtekercs biztonságos tárolására nyílik lehetőség, a kialakított kiállítóterek bevezetik a majdani látogatót a magyar és regionális filmtörténetbe.

A kiállítás tartalmai - a térség turisztikai szokásait figyelembe véve - magyar, szlovák, cseh és lengyel nyelven is elérhetőek lesznek. A hatalmas greenboxokból, filmes díszletekből kialakított tárlat különleges attrakciója pedig a filmes karaoké lehet, amikor a vendégek a mini-stúdiókban egy-egy híres filmjelenet erejéig kipróbálhatják színészi képességeiket. A közel száz éves múltra visszatekintő gyárcsarnok régi szépségében állhat helyre, miközben lehetőséget teremtenek a filmesek számára egy közel 80 méter hosszúságú és egybefüggő greenbox-fal kialakításával. Az épületben bejárható és temperált filmes ösvényt alakítanak majd ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek