Búcsújáróhelyre került II. János Pál ereklyéje

Búcsújáróhelyre került II. János Pál ereklyéje.

Morvaország egyik leglátogatottabb búcsújáróhelyén, az Olmütz melletti Svaty Kopeceken lévő Szűz Mária-bazilikában helyezték el II. János Pál pápa ereklyéjét, amely egy csep vérét tartalmazza egy speciális üvegcsében - írta az MTI a cseh püspöki konferencia közlése alapján.

A Svaty Kopeceken álló Szűz Mária bazilika a dél-morvaországi Velehrad mellett Morvaország második legnépszerűbb búcsújáróhelye, 20 éve felkereste II. János Pál pápa is. Ehhez az évfordulóhoz kötődően helyezték el a bazilika falában az ereklyét tartó aranyozott dobozt.

Az ünnepi szentmisét Stanislaw Diwisz lengyel érsek, II. János Pál egykori személyes titkára celebrálta. A lengyel pápa ereklyéjét eddig a krakkói érsekség őrizte, és Diwisznek köszönhető, hogy az ezután az észak-morvaországi búcsúhelyen lesz látható.

Travelo tipp: A krakkói Isteni Irgalmasság-székesegyházban pedig már megtekinthető II. János Pál pápa vérrel áztatott fehér reverendája, amelyet a római Szt. Péter téren viselt 1981. május 13-án, az ellene elkövetett merénylet idején.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek