A Ceausescu-diktatúra mindennapjainak emléket állító múzeum nyílt Temesváron

  A Ceausescu-diktatúra mindennapjainak emléket állító múzeum nyílt Temesváron

  Megnyílt A Kommunista fogyasztó múzeuma Temesváron. Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint a kiállítótér egy, a kommunizmus idején épült lakótelepi lakás jegyeit viseli magán. Olyan román bútorokkal, használati tárgyakkal rendezték be, amelyek a Ceausescu-diktatúra korában egy átlagos romániai lakás tartozékai voltak, írja az MTI.

  A lakásban az Aradeana játékbaba, Carpati és Amiral cigaretta, kulcs, dombornyomatú szappan, korabeli tejes- és sörösüveg, pionírdalos hanglemez és olyan raffiaszatyor is található, amilyennel órákat álltak sorba az emberek az élelmiszerboltok előtt.

  "A múzeum interaktív lesz, a látogatók használhatják a kiállított tárgyakat, fellapozhatják a korabeli újságokat, hallgathatják a hazafias zenéket, a gyerekek pedig játszhatnak a játékokkal" - közölte Ovidiu Mihaita, a múzeum létrehozója. Az alapító kérte a temesváriakat, vigyék be a múzeumba a kommunista kort idéző, fölöslegessé vált tárgyaikat. Az adományozók "kommunista szuvenírt" kapnak cserébe.

  Ovidiu Mihaita szerint a múzeumnak nincs politikai vagy ideológiai jellege. Pusztán azzal a céllal hozták létre, hogy segítsen visszahozni a feledésből a kommunista kor tárgyait, hangulatát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek