A nemzet madaráról is szavaztak a britek

A nemzet madaráról is szavaztak a britek

A nemzet madaráról is szavaztak a britek: az online voksoláson szoros küzdelem alakult ki a gyöngybagoly, a feketerigó, az ökörszem és a vörösbegy között - írja az mti.

 

Tavaly a vörösbegy volt a győztesFotó: Morvai Szilárd / Indafotó

Az online szavazás, amelyben a Votenationalbird.com honlap szerint több mint 210 ezren vettek részt, csütörtök éjjel zárult, az eredményeket a The Daily Telegraph beszámolója szerint június 8-án ismertetik. Az előzetes eredmények 160 ezer szavazó voksai alapján azt mutatják, hogy valószínűleg nem lesz kiemelkedő győztes a mezőnyből.
"Nagyon szoros a küzdelem, csőr-csőr mellett haladnak a versenyzők" - közölte David Lindo madármegfigyelő, a szavazás szervezője néhány órával a szavazás lezárulta után. A szavazatokat az Egyesült Királyság 200 iskolájában és online lehetett leadni.

A voksoláson tíz madárfajra lehetett szavazni, ezek között volt a vörösbegy, a lunda, a kékes rétihéja, a vörös kánya, a bütykös hattyú, a gyöngybagoly, a feketerigó, a kék cinege, az ökörszem és a jégmadár. A tízes listát egy online felmérésben tavaly leadott 70 ezer szavazat alapján állították össze.

Az Egyesült Királyságban utoljára a hatvanas években zajlott le egy hasonló szavazás, amikor a legtöbben a vörösbegyet találták szimpatikusnak az ország ornitológiai szimbólumaként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek