Tűz miatt bezárták a római Fiumicino repülőteret

Tűz miatt bezárták a római Fiumicino repülőteret

Tűz miatt bezárták csütörtök hajnalban a római Fiumicino repülőteret, és előreláthatólag délután 14 órakor nyitják ki újra - írja az mti.

 

Tűzoltók a reptér nemzetközi járatok által használt hármas termináljának földalatti poggyásztárolójában.Fotó: Massimo Percossi/MTI

A tűz nem sokkal éjfél után ütött ki a nemzetközi járatok által használt hármas terminál föld alatti poggyásztárolójában. A tüzet megfékezték, okát még nem tudják. Legalább három ember füstmérgezést szenvedett - közölték a tűzoltók. Mintegy 20 tűzoltóautót vezényeltek a repülőtérhez. A Rómába vezető gyorsforgalmi utat lezárták a közforgalom elől, hogy a sürgősségi járművek gyorsan haladhassanak.

Az ANSA hírügynökség reggeli helyszíni jelentése szerint a kettes terminál is le van zárva. Csak az egyes terminál használható, ezen zsúfolódtak össze a várakozó utasok, illetve több százan vannak a szabadban. A hármas terminál helyiségei megteltek füsttel, pernye borítja a padlót, az alkalmazottak, akik ott maradhattak, csak maszkban közlekedhetnek.

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtérről reggel Rómába tartó Alitalia-járat a járatinformációs honlap szerint várhatóan majdnem 3 órás késéssel, 10 órakor indul el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek