Robot- és drónbemutatókkal ünneplik a Föld napját a Múzeumkertben

Robot- és drónbemutatókkal ünneplik a Föld napját a Múzeumkertben

Elektromos autókkal, robot- és drónbemutatókkal és kísérletekkel várja az érdeklődőket a szerdán megnyílt V. Tudományfesztivál a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

A hagyományosan a Föld napjához kapcsolódó fesztivál szerdán és csütörtökön látogatható. A fővárosi rendezvény célja, hogy élményeken keresztül, közvetlen tapasztalások segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok, a környezet- és a természetvédelem iránt. Mivel 2015 a talaj és a fény nemzetközi éve, a fesztiválon kiemelt hangsúlyt fektetnek ezekre a területekre a szervezők.

A látogatók testközelből nézhetik egy utasításokat követő drón reptetését, beülhetnek egy sűrített levegővel működő pneumobilba, amely egyáltalán nem bocsát kiszennyező anyagot, de bepillanthatnak az időjárás-előrejelzés készítésének kulisszái mögé. Sőt, maguk a résztvevők is készíthetnek meteorológiai előrejelzést, és egy speciális eszköz segítségével megmérhetik, mekkora cseppekből áll az eső. De a programok között találhatnak majd esti fényfestést, kézműves foglalkozásokat és szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő játékokat. Minderről bővebben az V. Tudományfesztivál oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek