Hélene Darroze a világ legjobb női séfje

  Hélene Darroze a világ legjobb női séfje

  A francia Hélene Darroze-t, a nevét viselő Michelin-csillagos párizsi étterem és a londoni Connaught hotel két Michelin-csillagos étterme vezetőjének ítélte oda 2015-ban a világ legjobb női séfjének járó díjat a Restaurant című magazin - írja az mti.

   

  Helenedarroze.com

  A francia sztárszakács június 1-jén Londonban veheti át az elismerést A világ 50 legjobb étterme díjátadó gálán - közölték a szervezők. A 48 éves Hélene Darroze a brazil Helena Rizzo nyomdokaiba lép, a Sao Paoló-i Mani étterem szakácsa tavaly kapta meg az elismerést. Francia női séf már kiérdemelte a díjat, 2011-ben Anne-Sophie-Pic, a Mason Pic szakácsa.

  Darroze neves szakácscsaládból származik. Ugyan Alain Ducasse irányítása alatt tökéletesítette tudását, mesterének, szellemi irányítójának nagyapját tartja. 1995-ben vette át édesapjától a délnyugat-franciaországi Villeneuve-de-Marsanban a Chez Darroze étterem irányítását. 32 évesen, 1999-ben saját éttermet nyitott Párizsban a Szajna bal partján, majd 2008-ban a londoni szállodában megnyitotta a nevét viselő éttermet.
  Darroze francia konyhát visz, de az elmúlt években brit menük is felkerültek párizsi éttermének étlapjára. Szellemisége inspirálta Colette alakját a Walt Disney 2007-ben készült L'ecsó című (Ratatouille) animációs filmjében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!