Újra Miskolcé az Avas Szálló

Újra Miskolcé az Avas Szálló

Tizennyolc év elteltével újra Miskolc önkormányzata a helyi Avas Szálló tulajdonosa, a város 155 millió forintért vásárolta vissza a borsodi megyeszékhely patinás, de leromlott állapotban lévő épületét – közölte a város polgármestere szerdán.

Az Avas Szálló 2014 augusztusábanFotó: ErosMike88 / Indafotó

Az MTI híradása szerint Kriza Ákos azt mondta, a miskolci belváros egyik legmeghatározóbb épületének kálváriája ezzel véget ért. A város felszámolói liciteljárás keretében kapta vissza a szállót.

Az Avas Szállóval történt bonyodalmak 1997-ben kezdődtek, amikor a Multicasa Consulting 135 millió forintért megvásárolta az épületet, vállalva, hogy két éven belül felújítja azt. A határidőt többször módosították, az ingatlant tönkretéve bontási és építési munkákat is végeztek, végül a beruházó 2010-ben levonult a helyszínről. Ezután a cég felszámolása miatt az épületet értékesítésre is meghirdették. Azóta „úgy áll az épület, ahogy a munkákat éppen félbehagyták" – ismertette Kriza Ákos.

Hozzátette, az ingatlan állaga az eltelt idő alatt egyre romlott, már a járókelőkre is veszélyt jelentett a homlokzata. Az önkormányzat 2013 októberében a miskolci ingatlankezelőtől megrendelte az életveszélyes állapotot megszüntető munkákat.

A polgármester rámutatott arra, mivel a felszámoló a szállót többször is meghirdette eladásra, lehetővé vált, hogy a licitálók a becsérték akár 50 százalékáért megvegyék. A keddi árverésen az önkormányzat egyedüli ajánlattevő volt, így 155 millió forintért sikerült megszerezni az Avas Szálló tulajdonjogát. Az épületet rendbetétele után újra szállodaként üzemeltetné az önkormányzat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek