Cápatámadásban meghalt egy 13 éves szörföző az indiai-óceáni Réunion szigeténél

Cápatámadásban meghalt egy 13 éves szörföző az indiai-óceáni Réunion szigeténél.

Cápatámadásban életét vesztette vasárnap egy 13 éves szörföző fiú az Indiai-óceánban fekvő, Franciaországhoz tartozó Réunion szigeténél - írta az MTI a helyi hatóságok információira hivatkozva.

A cápa leharapta a fiú lábait és kezeit. A mentőszolgálat közölte, hogy munkatársai azonnal a helyszínre siettek, de már nem tudták megmenteni az életét.

A kamasz fiú a Madagaszkártól mintegy 700 kilométerre keletre fekvő Réunion nyugati partjánál, Cap Homard közelében szörfözött egy olyan zónában, ahol a hatóságok korábban betiltották a fürdőzést és a vízi sportokat. 2011 óta ez a tizenhatodik - és egyben a hetedik halállal végződő - cápatámadás a sziget közelében. Legutóbb február 14-én egy cápa egy 22 éves fürdőző lányt ragadott el, aki a sziget déli részén a part közelében tartózkodott.

Ekkor a hatóságok a cápák jelentette kockázatok miatt egy évre meghosszabbították a fürdőzésre és bármiféle vízi sportokra vonatkozó tiltást Réunion lagúnáján és a megfigyelt zónákon kívül. Az intézkedést azután vezették be a francia szigeten, hogy 2013 júliusában egy cápa megtámadott egy 15 éves lányt, aki a sziget nyugati részén fekvő Saint-Paul tengerpartjától mindössze öt méterre fürdőzött. A döntést követően jelentősen csökkent a turisták száma Réunion szigetén, és teljesen megszűnt a szörfversenyek szervezése.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek