Járatok százait érinti a francia légi irányítók sztrájkja

  Járatok százait érinti a francia légi irányítók sztrájkja

  A légiforgalmi irányítók április 8-i sztrájkja miatt ma a repülőjáratok mintegy negyven százalékát törölték Franciaországban. Csak azért nem többet, mert a törvény alapján a francia légi irányítók kötelesek minimum szolgáltatást nyújtani, azaz a forgalom legalább ötven százalékát biztosítaniuk kell.

  Várakozás a reptérenFotó: Deborah Baic / Europress / Getty

   A mintegy négyezer légiirányító legnagyobb szakszervezete (SNCTA) április 8-9-re, április 16-tól 18-ig és április 29-től május 2-ig hirdetett munkabeszüntetést. A szakszervezet tárgyalásokat követel a munkaszervezés kérdéseiről, és a légiirányítók nyugdíjkorhatárának leszállításáról.

  Mindenkinek azt tanácsolják, hogy indulás előtt tájékozódjon a légitársaságok honlapján az aktuális helyeztről és a járattörlésekről. Egyébként, az Air France összes hosszú távú járata elindult, a középtávúak várhatóan 60 százaléka száll fel a mai napon. A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a budapesti járatok közül a 18:25-ös Budapest-Párizs Air France járatot törölték.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!