Még nem töltik fel a városligeti csónakázótavat

Még nem töltik fel a városligeti csónakázótavat

A Városligeti Műjégpálya hűtési rendszerének korszerűsítése miatt a csónakázótavat a munkák befejezéséig nem töltik fel vízzel - közölte a Fővárosi Önkormányzat pénteken az MTI-vel.

 

Víz nélküli tóval indul a szezonFotó: VZL / Indafotó

Mint írták, a fejlesztés célja, hogy a 2015/16-os téli szezontól a jég előállítását végző berendezések akár melegebb téli időjárási körülmények között is kiváló minőségű, sportolásra alkalmas jégfelületet legyenek képesek létrehozni. A korszerűsítés lehetővé teszi, hogy az elkövetkezendő téli szezonokban a Városligeti Műjégpálya megszakítások nélkül, folyamatosan működhessen. A munkák befejezéséig azonban - műszaki okok miatt - a csónakázótavat nem töltik fel vízzel.

„A Fővárosi Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a beruházás mielőbb véget érjen, és a nyár beköszöntével a kilátogatók – akár csónakázás közben is –zavartalanul élvezhessék a Városligeti Műjégpálya csodálatos környezetét" – hangsúlyozták, konkrét időpontot azonban egyelőre nem tudtak mondani.

Budapest Főváros Önkormányzata 2014. december 18-án kötött szerződést a Városligeti Műjégpálya hűtési rendszerének fejlesztéséről. A beruházás A Városliget kapuja (Városligeti Műjégpálya és épületegyüttes rekonstrukciója) című projekthez kapcsolódóan, európai uniós támogatással valósul meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek