Budapestet is érinti a Lufthansa sztrájk

Budapestet is érinti a Lufthansa sztrájk

A Lufthansa pilótáinak várhatóan kétnapos sztrájkja miatt a légitársaság valamennyi Budapest-München és Budapest-Frankfurt között közlekedő szerdai járatát törölték, két müncheni járat kivételével. A csütörtöki járatokról egyelőre még nincs információ - írja az MTI. A Lufthansa diszkont légitársaságai, a Germanwings és az Eurowings pilótái nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez.

 

Fotó: Aero Icarus / flickr

Lichtenberger Tamás, a Lufthansa repülőtéri vezetője elmondta: szerdán összesen hét járatot töröltek, ami közel 750 utast érintett, de a legtöbben előre érdeklődtek, ezért nem okozott fennakadást a sztrájk. Akik pedig megkeresték a társaságot, azoknak másik járatokon biztosítottak helyet. A csütörtöki járatokkal kapcsolatban a légitársaság későbbre ígért tájékoztatást.

A keddi bejelentés szerint egynapos sztrájkot terveztek szerdán a rövid és közepes távolságú légi járatokon a Lufthansa pilótái, mert ismét sikertelenül zárultak a korai nyugdíjazásról szóló tárgyalásaik a légitársasággal. A pilóták érdekképviselete azonban kedden este közölte, hogy a sztrájk csütörtökön is folytatódni fog, méghozzá a hosszú távú járatokon. A Lufthansa csaknem 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a légitársaság konfliktusa már csaknem egy éve tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek