A világ legnagyobb múzeumegyüttese is kitiltja a szelfibotokat

A világ legnagyobb múzeumegyüttese is kitiltja a szelfibotokat.

Több New York-i múzeum példáját követve a washingtoni Smithsonian Intézet, a világ legnagyobb múzeum- és kutatóintézet-együttese is kitiltotta épületeiből a szelfi készítéshez használt kézi állványokat, vagyis a szelfibotokat - írja az MTI.

Fotó: Michele M. F. / flickr

Az intézet a látogatók és a múzeumi tárgyak védelmével indokolta döntését. "Továbbra is arra buzdítjuk a múzeumlátogatókat, hogy készítsenek szelfiket és osszák meg az élményeiket másokkal, ám tegyék mindezt úgy, hogy a táskáikban hagyják a szelfibotjaikat" - szerepelt az intézet közleményében.

Az Egyesült Államok más intézményeiben is bevezettek már hasonló korlátozást, egyebek közt a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban. A Smithsonian házirendjében évek óta ez az első változtatás.

Az intézet szóvivője, John Gibbons szerint nem egyetlen incidens miatt döntöttek a korlátozás mellett, sokkal inkább a megelőzés volt a céljuk.

A 19 múzeumot és galériát, a Smithsonian Nemzeti Állatkertet és kilenc kutatóintézetet magába foglaló Smithsonian épületeiben már korábban betiltották a különböző fényképező- és kameraállványok használatát és a nagyméretű hátizsákok viselését. Az intézet helyszíneit, amelyek általában ingyen látogathatók, több mint 28 millióan keresték fel tavaly.

Ezek is érdekelhetnek